Ke svému konci dospěla loňská sezóna pro lukostřelce včetně těch z Prostějova. A jakýže to byl pro ně rok? Rozhodně plný převratných událostí. Od výměny předsedkyně, kdy žezlo po své matce převzala Magda Robová, přes pořádání tří mistrovství České republiky až po všudypřítomná koronavirová omezení. A byl podle nové šéfky byl letopočet 2020 výjimečný.

„A zároveň zvláštní. Sezónu nám přerušil koronavirus, nemohli jsme trénovat,“ vzpomíná Robová na jaro i podzim uplynulého roku. Klub měl ale štěstí v neštěstí, stihl uspořádat halové MČR dospělých, které navíc ovládl v hlavní kategorii prostějovský Michal Hlahůlek.

Jak se ale brzy ukázalo, pauza snad dokonce lukostřelcům z prostějovského klubu prospěla. „Střelci si odpočinuli, což bylo dobře, závodů pak bylo v krátkém časovém úseku opravdu hodně. Potřebovali jsme třeba taky splnit limity, bylo to hodně hektické, hodně závodů jsme sami pořádali,“ konstatovala Magda Robová.

Lukostřelci z Prostějova šli výkonnostně vesměs nahoru, ať už se jednalo o muže, kadetky, nebo třeba dorostence. Klub se navíc mohl ukázat na třech jím pořádaných mistrovstvích, a sice akademickém, halovém a dorosteneckém. „Máme nyní šest reprezentantů, to je velký úspěch. A mládež máme buď v talentových centrech, nebo taky v reprezentaci,“ mne si ruce Robová.

Těšit ji mohou rovněž úspěchy jednotlivců. Dobře kázaly se dobře třeba talenty v podobě Elišky Koleňákové nebo Elišky Novotné, na začátku října zase zlato mezi juniory získal v terénní lukostřelbě Michael Roba. Největší úspěchy ale zaznamenal Michal Hlahůlek, který je nyní držitelem českého rekordu a vítězem halového mistrovství ČR. „Byla to skvělá sezóna. Sice ovlivněna pandemií, o to víc mě úspěchy těší, že vše dopadlo dobře,“ vydal za sebe Michal Hlahůlek, aktuálně jeden z nejlepších lukostřelců České republiky. A dodává jeden svůj nemalý cíl pro tento rok. „Doufám, že se dostanu na kvalifikaci pro olympiádu. A pak se uvidí, snad to vyjde...“