Včera v Torbole skončilo mistrovství Evropy olympijské třídy iQFoil – IQFOiL Youth European Championships Lake Garda 2023. A do Česka putuje zlatá medaile v kategorii dívek do 19 let zásluhou Kristýny Piňosové. Sedmnáctiletá studentka GJW se tak stala juniorskou mistryní Evropy ve windsurfingu! Loni na švýcarském jezeře Silvaplana skončila pátá.

„Ze začátku jsem měla docela problémy, ale dostala jsem se mezi prvních deset, co postupují do bojů o medaile, a tam jsem si věřila na výhru. A vyhrála jsem,“ uvedla Piňosová v tiskové zprávě po soutěži, v níž se představilo 58 startujících.

Závodilo se v kategoriích do 17 i 19 let chlapci a dívky. Do finále se po základní části probojovaly dvě členky RODOP iQFoil Teamu – druhá Kristýna Piňosová a sedmá Nela Sadílková. Prostějovance se finále povedlo a vybojovala zlatou medaili.

Kristýna Piňosová má za sebou další parádní závod. „Vždy si to sice trochu zkomplikuje, když šňůru prvních míst prokládá chybičkami, například spadne, splete trať nebo zmešká start... Ale nakonec zajede skvěle,“ smál se její osobní trenér Milan Hájek.

„Je to báječné, dřela jsem opravdu hodně, ale nyní se sen stal skutečností. Děkuji všem svým sponzorům a také rodičům, kteří mě během závodu podporovali každý den,“ vzkázala.

Kristýna Piňosová bude nyní reprezentovat Česko na srpnovém mistrovství světa v Haagu, které je zároveň první olympijskou kvalifikací pro OH 2024.

 

 

 

FOTO STÁHNOUT

https://www.sailing.cz/clanky/titul-mistryn-evropy-pro-kristnu-piosovou-lenku-rodop-iqfoil-teamu

Foto: Český svaz jachtingu