Velkého úspěchu dosáhla na začátku listopadu prostějovská rodačka a členka místního kynologického klubu Barbora Hantáková, která se stala s německým ovčákem „Boltíkem“ mládežnickou mistryní republiky ve stopování a zároveň si odvezli i první místo v kategorii družstev, kde reprezentovala Olomoucký kraj. Navázala tak na předešlé dva úspěšné ročníky, kdy skončila na druhé příčce. Nyní se poprvé dočkala titulu na závodech, které se konaly v Albrechticích u Českého Těšína.

Stále teprve šestnáctiletá studentka střední zemědělské a zahradnické školy v Olomouci se na dráhu cvičitelky dala před třemi lety, kdy začala pravidelně navštěvovat kynologický klub v Prostějově. Od té doby se této aktivitě snaží systematicky věnovat a výsledky má zatím velice slibné. Už v prvním roce se stala vicemistryní republiky ve stopování, což se jí povedlo o rok později obhájit, letos už dosáhla na metu nejvyšší.

Jejím parťákem je osmiletý německý ovčák Bolt Palomino Bonito, kterému však nikdo, kdo jej zná, neřekne jinak než „Boltík“. Konkurenci tentokrát nedali šanci, kromě vítězství v individuální soutěži se jim povedlo ovládnout i týmovou soutěž za Olomoucký kraj. „K tomuto úspěchu velmi pomohly trenérky Radmila Pospíšilová a Renata Jančíková,“ nechala se slyšet Barbora Hantáková, která poděkovala také svým rodičům za podporu ve všem, co dělá.