Do svého už devatenáctého ročníku vstupuje tradiční anketa Sportovec města Prostějova. I tentokrát ji za minulý rok 2023 vyhlašuje a pořádá sportovní komise při městské radě, PROSTĚJOVSKÝ Večerník je jako obvykle mediálním partnerem celé akce. A dubnové slavnostní vyhlášení v Národním sportovním centru PV se již nezadržitelně blíží.

Momentálně je anketa ve fázi výběru oceněných v jednotlivých kategoriích, kam bylo možné do poloviny ledna zasílat nominace úspěšných individualit, kolektivů, osobností či událostí nejvíc úspěšných v průběhu minulého kalendářního roku. Vzhledem k tomu, kolik výborných sportovců z mnoha různých odvětví naše okresní město stále má, pokaždé jde při určování pořadí top laureátů o hodně náročný úkol.

„Veškeré návrhy a podněty na ocenění jsou vždy nezbytnou součástí ankety Sportovec města Prostějova a pomáhají nám ji připravit i prezentovat co nejlépe. Vlastní příprava akce, která vždy vrcholí skvělým galavečerem, je časově velmi náročná, proto již teď v předstihu registrujeme návrhy a podklady pro kandidatury do vypsaných kategorií. Prosím přitom o respektování pravidel ankety a nominování prioritně sportovců, kteří jsou občany našeho města, nebo dlouhodobými členy prostějovských klubů,“ informoval před časem předseda sportovní komise Karel Piňos.

Vyhlašovanými kategoriemi v rámci nadcházejícího 19. ročníku jsou: Sportovec roku, Talent roku, Sportovní tým roku, Mládežnický tým roku, Neprofesionální sportovec roku, Trenér roku, Trenér mládeže, Sportovní událost roku, Cena Sportovní komise, Cena Fair-play/Sportovní srdce, Síň slávy prostějovského sportu a Sportovní hvězda prostějovských médií.

Další podrobnosti k anketě Sportovec města Prostějova 2023 přineseme ve Večerníku před slavnostním vyhlášením.