Rada města Prostějova předloží zastupitelům své doporučení pro schválení poskytnutí dotací příjemcům v Programu na podporu sportovní činnosti v roce 2021. Peníze poputují z rozpočtu statutárního města Prostějova v dotačním titulu 3 „Podpora celoroční sportovní činnosti s doložením finanční spoluúčasti žadatele“.

 

Smlouvy na dotace z tohoto programu by měly být podepsány do 30. dubna tohoto roku. „V rámci návrhu rozpočtu na letošní rok byly schváleny finanční prostředky pro Program na podporu sportovní činnosti v celkové výši 19,5 milionu korun,“ připomněl částku, která půjde do sportovní oblasti, primátor Statutárního města František Jura.

Pro zmiňovaný dotační titul 3 byla alokována celková částka ve výši 4,25 milionu korun. „K vyhodnocení tohoto dotačního titulu mohu říci, že bylo přijato celkem 25 žádostí. Na svém jednání se jimi zabývala Komise sportovní Rady města Prostějova,“ informoval náměstek primátora pro sportovní oblast Jan Krchňavý s tím, že komu kolik magistrát přesně pošle bude prozrazeno až na zastupitelstvu 23. února.