Velmi akční týden za sebou mají lukostřelci z Prostějova. Přestože tentokrát většina z nich nevyrazila na žádný závod, nenudili se. A to proto, že se uskutečnilo regionální soustředění SCM, tedy Sportovního centra mládeže. V něm figuruje i nemálo Prostějovanů.

„Účastníci si mohli vyzkoušet nejen vzájemné souboje, ale i střílení na osvětlený terč nebo cvičení na stabilizaci těla pod vedením Adély Fialové,“ informuje prostřednictvím Facebooku prostějovský lukostřelecký klub. „Účastnilo se devatenáct střelců. Hlavní přínos je v tom, že se mohou potkávat a soutěžit navzájem, přičemž je větší konkurence než na tréninku,“ prozradila pak předsedkyně prostějovských lukostřelců Magda Robová.

Na velký úspěch ale sahal ještě Michal Hlahůlek, další člen prostějovského oddílu. Úřadující halový mistr v hlavní kategorii mužů totiž vyrazil začátkem týdne na ME pořádané v Turecku. „V kvalifikaci byl kolem čtyřicátého místa, podstoupil jedno eliminační kolo, bohužel vypadl. S družstvem se jim též nepodařilo postoupit, i když stříleli dobře,“ informovala Robová. Nicméně tím šance na olympijské hry v Tokiu, které Hlahůlek dlouhodobě živí, za své nevzaly. „Za čtrnáct dnů ho čeká turnaj v Paříži, kde má šanci v kvalifikaci zabojovat o olympiádu,“ uvedla předsedkyně klubu. Někteří členové oddílu pravidelně bojují o nominaci do reprezentace. Přesto je souboj o olympiádu něčím unikátním. „Rozhodně je velký úspěch jak pro oddíl, tak pro Michala, že se nominoval,“ vyzdvihla Magda Robová.