Nemalý cíl si dal před časem Ladislav Kučírek z Dřínova. Rozhodl se přihlásit na spojené mistrovství České a Slovenské republiky v šipkách. To se letos, vzhledem ke koronaviru, konalo on-line. I tak ale šlo o prestižní záležitost a možnost popasovat se nejen s rekreačními hráči. Někdejší hráč Pavlovic u Kojetína se tak představil minulý víkend v pětičlenné základní skupině. Cíle? Užít si to. „Je mi jedno, kolikátý skončím. Cokoli lepšího než páté místo bude úspěch,“ nechal se slyšet Kučírek před samotný kláním.

S výsledkem nakonec mohl být spokojený, skončil totiž čtvrtý. Až do posledního zápasu ovšem bojoval ve skupině o druhé místo. „Pokud bych v posledním zápase vyhrál a měl lepší průměr na tři šipky, tak se dalo postoupit ze třetího místa. Ale takové průměry neházím každý den,“ popsal Kučírek. Celkově je za zkušenost spokojený. Při ohlédnutí ovšem uznává, že na turnaji, v němž jednou vyhrál, mohl zaházet i lépe. „Když se zpětně vrátím k zápasům, tak uznávám, že se dalo uhrát více. Chce to lepší přípravu, klid a soustředění. Šipky jsou hlavně o hlavě.“

Kučírek, který je známý také organizováním turnajů v malé kopané, kam jezdí rovněž fotbalisté z Pavlovic a Klenovic, pak na dálku poděkoval všem známým za podporu. „Chtěl jsem jim ten zážitek z on-line zápasu zprostředkovat živě. Něco se povedlo více, něco méně. Občas jsem si před zápasem připadal více jako počítačový expert než šipkař. Bohužel si myslím, že to mělo i vliv na můj výkon,“ konstatoval. Přesto je ale za možnost účasti rád. A už nyní plánuje, že za rok se mistrovství také zúčastní.