Každoročně konaný šampionát v biatlonu není až tak v ohrožení, avšak pořadatelé důrazně prosí, aby na něj diváci příliš nechodili. Bojí se šíření nákazy. Ano, lístky již jsou v prodeji, ale za jakou cenu… Nejen finanční.

„Prozatím jsme pozastavili předprodej na Světový pohár v termínu od 11. do 14. března. Vstupenky tak nyní nekoupíte oficiální cestou, čímž také varujeme před překupníky,“ upozornili organizátoři akce.

Ještě vůbec není jasné, zda vůbec bude divákům umožněn vstup na tribuny. Oblíbený šampionát se sice koná, ale není jisté, jestli se jej zúčastní i diváci. Pro některé je Světový pohár v biatlonu v Novém Městě na Moravě posvátný. Každoročně se tam sjedou a užívají si nabité atmosféry, kterou biatlonový závod nabízí.

Překupnické společnosti jsou již v akci. „Překupníci nadále nabízejí vstupenky, aniž by mohli garantovat jejich platnost. Navíc za výrazně vyšší ceny. Doporučujeme se těmto prodejcům vyhnout a s nákupem vstupenek počkat,“ doplnili organizátoři poháru.

V březnu letošního roku se šampionát ještě konat mohl. Sice už pod pověstnou „rouškou nouzového stavu“ a bez diváků.

Program Světového poháru je naplánován na 4. až 7. března 2021. Je tedy na co se těšit. Doufejme, že do té doby se opatření uvolní a čísla klesnou. Populární biatlon zkrátka nemůže zůstat na holičkách! Jinak nezbyde nic jiného než se dívat v televizi…