V roce 2018 dokázala Petra Kvitová tradiční podnik v Petrohradu ovládnout, tentokrát se však rozloučila již ve 2. kole. Po úvodním vítězství nestačila na Rumunku Irinu Beguovou, se kterou uhrála pouhé čtyři hry, ve druhém setu dokonce dostala kanára. Soupeřku přitom dokázala dvojnásobná wimbledonská šampionka porazit ve všech předešlých pěti střetnutích.

„První set nebyl špatný, v tom dalším jsem ale najednou nevěděla, co mám hrát. Zkoušela jsem různé možnosti, nic nefungovalo. Věřím, že přijdou lepší časy,“ uvedla po nepříjemné porážce Kvitová.

Naopak úchvatná pouť Brendy Fruhvirtové pokračuje (1078.). Čtrnáctiletá česká tenistka, kterou manažersky zastupuje šéf prostějovského klubu Miroslav Černošek, na podniku ITF v argentinském Tucumanu po týdnu znovu postoupila do finále. V sobotním semifinále porazila Elizabeth Mandlikovou (331.) dvakrát 6:4. Fruhvirtová vyhrála deváté utkání v řadě, na probíhajícím turnaji ještě neztratila ani set. O druhý titul na profesionálním okruhu mezi ženami se utkala v noci na dnešek s domácí nasazenou jedničkou Paulou Ormaecheaovou (177.). Tenistky se střetly už uplynulý týden, Češka bývalou 59. hráčku žebříčku dvouhry porazila ve třech setech.

 

ŽENY

Petrohrad – WTA Tour

Dvouhra – 1. kolo: Kvitová (6) – Niemeierová (Německo) 6:2, 6:1. 2. kolo: Kvitová – Beguová (Rumunsko) 4:6, 0:6.

Tucuman – ITF challenger

Dvouhra – 1. kolo: Brenda Fruhvirtová – Priceová (USA) 6:0, 6:0. 2. kolo: Brenda Fruhvirtová – Gerlachová (2-Německo) 6:1, 6:1. Čtvrtfinále: Brenda Fruhvirtová – Gaticaová (7-Chile) 6:2, 6:3. Semifinále: Brenda Fruhvirtová – Mandlikova (USA) 6:4, 6:4.

Birmingham – ITF challenger

Dvouhra – 1. kolo: Sisková (8) – Parková (Korea) 7:5, 3:6, 6:3. 2. kolo: Sisková – Kempenová (Belgie) 3:6, 5:7.