Na elitním podniku v americkém Indian Wells se po zlomenině ruky vrátila na kurty Karolína Plíšková, první turnaj od listopadu loňského roku však bývalé člence TK Agrofert nevyšel. Ve svém úvodním vystoupení nestačila na Danku Koviničovou z Černé Hory, přestože ve druhé sadě podávala na vítězství.

„Prostě mi chyběla větší herní jistota. Kdyby nešlo o první turnaj po dlouhé pauze, zápas bych vyhrála,“ posteskla si Plíšková, která v rozhodující sadě začala chybovat a dvakrát prohrála svůj servis. „Jsem především ráda, že můžu zase hrát tenis. To je hlavní. Výsledky přijdou časem, až se dostanu do rytmu,“ věří Plíšková, která naposledy hrála Turnaj mistryň a v polovině prosince si během přípravy na novou sezónu zlomila pravou ruku.

Přímo do 2. kola byla nasazená také další exhráčka prostějovského klubu Petra Kvitová a po dvou a půl hodinách zdolala Bělorusku Aljaksandru Sasnovičovou. V prvním setu sice nevyužila dva setboly, v dalším průběhu zlepšila servis a i díky osmi esům nakonec vyhrála, když proměnila třetí mečbol. „Nebylo to bez chyb. Škoda nevyužitých šancí v první sadě, utkání mě nemuselo stát tolik sil. Ale cením si toho, že jsem se dokázala zkoncentrovat a další klíčové okamžiky zvládla,“ řekla Kvitová.

Přes první kolo se na šestý pokus dostala současná vyslankyně manažera Miroslava Černoška a olympijská vítězka ve čtyřhře Kateřina Siniaková. Pak ale doplatila na těžký los a vypadla se šestou nasazenou Marií Sakkariovou z Řecka, přestože favorizované soupeřce dlouho vzdorovala. „Hlavně jsem ráda, že se mi po delší době podařilo vyhrát. Výkon proti Sakkariové byl nadějný. Když tak budu pokračovat, vyhraji příště více zápasů,“ míní Siniaková.

 

ŽENY

Indian Wells – WTA Tour

Dvouhra – 1. kolo: Siniaková – Beguová (Rumunsko) 6:2, 4:6, 6:4. 2. kolo: Plíšková – Koviničová (Černá Hora) 6:2, 5:7, 4:6; Kvitová (27) – Sasnovičová (Bělorusko) 6:7, 6:4, 6:4; Siniaková – Sakkariová (6-Řecko) 3:6, 5:7.