O dalších sedm příček na průběžnou sedmdesátou pozici poskočil na žebříčku ATP Jiří Veselý, který na silně obsazeném challengeru v Marbelle postoupil až do semifinále.

Česká jednička odehrála čtyři kvalitní zápasy a porazila kvalitní soupeře. Veselý přešel přes Slováka Norberta Gomboše, uspěl i v souboji se španělským antukářem Robertem Carballesem Baenou. Prohrál až s dalším domácím tenistou Jaume Munarem.

„Turnaj byl dobrým testem po návratu na antuku. Odehrál jsem dobré zápasy a věřím, že na ně v dalších týdnech dokážu navázat,“ uvedl Veselý, kterého čeká turnaj ATP v marockém Marrakéši. V Marbelle startoval také Jiří Lehečka, který prohrál v prvním kole se zkušeným Němcem Philippem Kohlschreiberem.

V portugalském Oeiras nedokázal Zdeněk Kolář zopakovat svůj loňský triumf a vypadl ve 2. kole. Do čtvrtfinále ale postoupil Vít Kopřiva. V posledním utkání prohrál s domácím Gastaem Eliasem, když nevyužil ani jeden z deseti brejkbolů a sám prohrál čtyřikrát vlastní podání. 

MUŽI

Marbella -ATP Tour

Dvouhra – 1. kolo: Veselý (4) – Kuzněcov (Rusko) 6:7, 7:6, 6:1; Lehečka – Kohlschreiber (Německo) 6:2, 2:6, 1:6. 2. kolo: Veselý – Gomboš (Slovensko) 6:4, 7:6. Čtvrtfinále: Veselý – Carballes Baena (5-Španělsko) 6:2, 6:4. Semifinále: Veselý – Munar (6-Španělsko) 3:6, 4:6.

Oeiras – ITF challenger

Dvouhra – 1. kolo: Kopřiva (7) – Rosol 6:4, 6:0; Kolář (5) – Borgue (Francie) 6:4, 6:1. 2. kolo: Kopřiva – Darderi (Itálie) 6:3, 6:2; Kolář – Rubin (USA) 4:6, 4:6. Čtvrtfinále: Kopřiva – Elias (Portugalsko) 3:6, 2:6.