Další úspěšnou kvalifikaci a navrch i vítězství v 1. kole si na své konto na turnaji ATP v Bělehradě přispal Jiří Lehečka. Prostějovský tenista navázal na dobré výkony v Monte Carlu a vylepšil si i své maximum na světovém žebříčku. V novém vydání se posunul na 88. příčku.

„Dvakrát po sobě se mi na velkých turnajích podařilo postoupit do hlavní soutěže, to je dobré. Snažím se, aby mé výkony byly konstantní, teď se to podařilo. Současně mám možnost hrát i proti elitním hráčům a vidím, v čem se potřebuji zlepšit,“ komentuje poslední zápasy Lehečka.

Talentovaný tenista v úvodním kole přesel přes zkušeného Henrika Laaksonena ze Švýcarska, když soupeři povolil pouze dva brejboly. Díky tomu získal možnost vyzvat Andreje Rubljova a světovou osmičku dostal do tří setů. Lehečka první sadu získal, v té druhé ale nedokázal uspět v tie-breaku a hladce ztracená zkrácená hra se podepsala pod jeho výkon v rozhodujícím dějství.

„V tie-breaku jsem utkání ztratil. Získal jsem jediný míč, soupeř se rozjel a na kurtu pak už dominoval. Je to zkušenost. Proti tak kvalitním hráčům nemůžete povolit ani na okamžik. Nabídnutou šanci pak už nepustí,“ uvěřil si Lehečka. 

 

MUŽI

Bělehrad - ATP Tour

Dvouhra – 1. kolo: Lehečka – Laaksonen (Švýcarsko) 6:2, 7:5,. 2. kolo: Lehečka – Rubljov (2-Rusko.) 6:4, 6:7, 2:6.

Praha - ITF challenger

Dvouhra – 1. kolo: Svrčina – Ionel (Rumunsko) 6:3, 6:4. 2. kolo: Svrčina - Krutych (Ukrajina) 6:3, 6:4. Čtvrtfinále: Svrčina – Giustino (Itálie) 6:0, 4:1 skreč. Semifinále: Svrčina – Macháč (6) bez boje. Finále: Svrčina – Ofner (Rakousko) 0:6, 4:6.

Split - ITF challenger

Dvouhra – 1. kolo: Kolář (1) – Ajdukovič (Chorvatsko) 4:6, 3:6