Na ostravském challengeru se Dalibor Svrčina dostal do svého dalšího semifinále a navázal na kvalitní výkony z poslední doby. Díky tomu se v žebříčku ATP opět posunul o několik příček a poprvé v kariéře se dostal mezi nejlepších dvě stě hráčů. Aktuálně prostějovskému tenistovi patří 199. příčka.

„Sezóna se zatím vyvíjí dobře. I v Ostravě jsem odehrál čtyři těžké zápasy a tři z toho byly vítězné. Vnímám to pozitivně a pokusím se na to navázat na dalším turnaji v Praze. Pak si dám týden pauzu a vzápětí pojedu do Paříže,“ plánuje využít úspěšnou sérii z posledních týdnů Svrčina.

O finále v Ostravě bojoval přes dvě hodiny, nakonec ale utkání s Britem Ryanem Penistonem prohrál ve třech setech. „Soupeř hrál lépe a stabilněji, nedělal moc chyb a nutil mě hrát každý balon. Nepříjemný tenis jsem očekával, a přesně to hrál. Možná mi chyběla trochu trpělivost, mohl jsem ho možná nechat trochu více hrát. Udělal jsem pár chyb v některých důležitých momentech, to se někdy stane,“ uvedl Svrčina.

Zdeněk Kolář se dostal do čtvrtfinále, v němž byl nad jeho síly Francouz Evan Furnesse. V rozhodujícím tie-breaku sice odvrátil dva mečboly, výsledek utkání přesto nedokázal otočit. Jakub Menšík, který startoval na divokou kartu, nestačil na zkušeného Lucase Miedlera z Rakouska. 

 

MUŽI

Mnichov – ATP Tour

Dvouhra – 1. kolo: Lehečka – Rune (Dánsko) 6:7, 3:6.

Estoril – ATP Tour

Dvouhra – 1. kolo: Veselý – Dellien (Bolívie) 3:6, 3:6.

Ostrava – ITF challenger

Dvouhra – 1. kolo: Svrčina – Moutet (1-Francie) 6:1, 4:6, 7:6; Kolář (5) – Rosol 6:3, 7:5; Menšík – Miedler (Rakousko) 1:6, 1:6. 2. kolo: Svrčina – Miedler (Rakousko) 3:6, 6:3, 6:4; Kolář – Horanský (Slovensko) 5:0 skreč. Čtvrtfinále: Svrčina – Forejtek 6:3, 5:7, 6:4; Kolář – Furnesse (Francie) 3:6, 6:2, 6:7. Semifinále: Svrčina – Peniston (V. Británie) 6:4, 4:6, 2:6.