Hodně kvalitní startovní pole získali pořadatelé 29. ročníku tenisového turnaje UniCredit Czech Open. Na prostějovských kurtech se představí čtyři hráči z první světové stovky. Ještě osmému nasazenému Zdeňkovi Kolářovi patřilo v období přihlášek 133. místo v žebříčku ATP.

Přímo v hlavní části turnaje se představí šest domácích tenistů, další si můžou ještě start vybojovat ve finálové části kvalifikace. Mezi nasazenými je kromě Koláře Jiří Veselý a Jiří Lehečka. „Sezóna je zatím docela povedená, teď by to chtělo potvrdit i na domácí půdě,“ těší se na prostějovský start reprezentant domácího klubu.

Hlavním favoritem je poslední vítěz Federico Coria, který se letos dostal do semifinále turnaje ATP v Marrákeši a v generálce před French Open postoupil do čtvrtfinále v Lyonu. Turnajová jednička v úvodním kole narazí na domácího Dalibora Svrčinu.

„Los si s námi trošku pohrál. Pochopitelně bychom si přáli, aby český tenis na turnaji uspěl. Dalibora ale čeká hodně těžký soupeř,“ komentovala los ředitelka turnaje Petra Černošková. „V každém případě bude tento duel patřit mezi taháky prvního kola a očekávám kvalitní tenis,“ dodala Černošková.

Předloňský vítěz Pablo Andujar bude mít za soupeře v 1. kole tenistu z kvalifikace, stejně jako Vít Kopřiva. A právě tito dva hráči proti sobě můžou narazit v utkání o postup do čtvrtfinále. Ve stejné polovině startovního pole může dojít ke čtvrtfinálovému souboji Veselého s Kolářem, Lehečku by zase mohl v případě postupu čekat ve stejné fázi zkušený Slovák Andrej Martin.

Na vítěze letošního ročníku, dotovaného částkou 90 280 eur, čeká 100 bodů do žebříčku ATP. Finále čtyřhry se bude hrát v pátek, v sobotu je na programu finále, které začne v 11 hodin. Diváci mají do areálu volný vstup.

 

Hrací pavouk UniCredit Czech Open – čtyřhra

1. kolo: Erler, Miedler (Rakousko-1) – Poljak, Veselý (ČR), Jurajda, Siniakov (ČR-SDK) – Fayziev, Kalovelonis ((Uzbekistán/Řecko), Molčanov, Skugor (Ukrajina/Chorvatsko-3) – Coria, Cuevas (Argentina/Uruguay), Margaroli, Sachko (Švýcarsko/Ukrajina) – Bhambri, Myneni (Indie), Pucinelli De Almeida, Tirante (Brazílie/Argentina) – Kopřiva, Pospíšil (ČR-DK), Balaji, Kadhe (Indie) – Fallert, Martinez (Německo/Venezuela-4), Paulson, Svrčina (ČR) – Arribage, Couacaud (Francie), Diaz Acosta, Merino (Argentina/Peru) – Jebavý , Martin (ČR/Slovensko -2)

HRACÍ PAVOUK DVOUHRY NAJDETE VE SPECIÁLNÍ PŘÍLOZE, KTERÁ JE SOUČÁSTÍ DNEŠNÍHO VYDÁNÍ PROSTĚJOVSKÉHO VEČERNÍKU

 

22 uco partneri