Šestnáct chlapeckých i dívčích mužstev vstoupili v pondělí do mistroství světa hráčů do 14 let v tenise, který už po třiadvacáté hostí Prostějov. Před úvodními zápasy se mužstva pozdravila a složila přísahu na kurtu číslo jedna, kde proběhl zahajovací ceremoniál, kterého se zúčastnila řada významných hostů. Nyní se tak během bojů po celý týden rozhodne, kdo bude následně patřit mezi největší hvězdy i závěrečné slavnosti.

Všech 32 celků včetně kapitánu se seřadilo před prvním dvorcem na slavnostní nástup, který proběhl v plánovaných deset hodin. Na tenisových kurtech v Prostějově je přivítala ředitelka turnaje Petra Černošková, ředitel ITF Matt Byford, předseda Národní sportovní agentury Filip Neusser, prezident Českého tenisového svazu Ivo Kaderka, hejtman Olomouckého kraje Josef Suchánek a primátor města Prostějova František Jura. Z úst Matta Byforda kromě pozdravu a popřání štěstí všem zúčastněným zaznělo také velké poděkování. „Musím vypíchnout spolupráci, jaká zde v Prostějově panuje. Máte tu naprosto skvělý a špičkový tým, který dokáže vše perfektně nachystat a není tak náhodou, že takto významná událost se zde koná už po třiadvacáté,“ prozradil Byford.

Následovaly přísahy od vybraného hráče, kapitánky a sudích. Následně si všichni zúčastnění vyslechnuli hymnu pořádající země a následně už ředitelka turnaje Petra Černošková otevřela letošní šampionát.

Družstva se tak vydala na své kurty, kde dnešním dnem odstartovaly boje v základních skupinách, které potrvají až do středy. Večerník vám každý den přinese souhrn toho nejzajímavější společně s výsledky všech utkání.