Před rokem skončil TK Agrofert Prostějov v Tenisové extralize smíšených družstev České republiky už v semifinálové skupině a po dlouhých letech chyběli na stupních vítězů. Delší pauzu ale patnáctinásobný šampion novodobé historie nepřipustil. Výrazně omlazená sestava kouče Jaroslava Navrátila podala výborné výkony a zahrála si finále, v němž jí chyběl jeden jediný bod ke zlaté senzaci.

„Před několika lety jsme se rozhodli, že budeme dávat především šanci našim mladým hráčům a odchovancům. Přineslo to i jeden dílčí neúspěch, ale letošní ročník soutěže ukázal, že jdeme správným směrem. Tým držel při sobě, potvrdil, že jednotliví hráči jdou výkonnostně nahoru a medaili získal plným právem,“ ocenil své svěřence kapitán družstva Jaroslav Navrátil.

V soutěži ve dvouhrách nastoupila výhradně mladá a nastupující generace. Nejstarším hráčem ve dvouhře byl čtyřiadvacetiletý David Poljak. O rok méně má Vitalij Sačko, plnoletost v říjnu slavil Dalibor Svrčina a Jiří Lehečka v devatenácti plnil roli týmové jedničky. „Ukázali svůj rostoucí potenciál a táhli tým za stříbrem,“ poznamenal Navrátil.

Ještě mladší byla sestava žen. Lindě Klimovičové je teprve šestnáct, Sára Bejlek má dokonce pouze čtrnáct let. Obě dorostenky nastoupily proti mnohem zkušenějším soupeřkám a třeba v utkání s Barborou Strýcovou Klimovičová velkou hvězdu potrápila. „Byl to vyrovnaný zápas, byť Bára neměla nejlepší den. Holkám takové zápasy dají obrovské zkušenosti, výhry přijdou později,“ tvrdí prostějovský kapitán.

Po zdravotních problémech alespoň ve čtyřhře nastoupil Jiří Veselý a tímto způsobem potvrdil, jak mu na klubu záleží. To ostatně ukázali všichni zástupci TK Agrofert. „Vždy jsme se snažili o to mít v klubu skvělé, téměř rodinné vztahy. To potvrzuje, že všichni chtějí Prostějov reprezentovat, a my si toho opravdu ceníme,“ prohlásila šéfka prostějovských tenisových projektů Petra Černošková. „Věřím, že to tak zůstane a třeba už za rok budeme slavit titul,“ dodala.