Po čtyřech letech se Kateřina Siniaková radovala z titulu ve dvouhře. Šestadvacetiletá hráčka, která spolupracuje sd marketingovou společností TK PLUS a hraje za prostějovský tenisový klub, opanovala turnaj ITF s dotací 100 tisíc dolarů v polském městě Grodzisk Mazowiecki, když ve finále přehrála domácí nasazenou jedničku Magdu Linetteovou 6:4 a 6:1 a vybojovala jubilejní desátý singlový titul.

„Během sezony se mi ve dvouhře příliš nedařilo. Moje hra nebyla úplně špatná, ale výhry nepřicházely. Vyrovnat se z porážkami pochopitelně nebylo jednoduché, ale přece jen už mám dostatek zkušeností, abych se s nepříjemnou situací vyrovnala. Snažila jsem se zůstat pozitivní a přišla odměna,“ uvedla po turnajovém triumfu Siniaková, která v extralize reprezentuje TK Prostějov.

Siniaková bojovala o singlový titul naposledy loni na trávě v Bad Homburgu, tehdy ve finále klání kategorie WTA 250 prohrála s Němkou Angelique Kerberovou. Tentokrát už ale poslední krok zvládla. V Polsku v průběhu turnaje ztratila jediný set. „Od prvního zápasu jsem se cítila dobře. Chytla jsem výborný rytmus a vydrželo to celý týden. Je to příjemné povzbuzení do další části sezony,“ pochvalovala si Siniaková, kterou úspěch posunul do sedmé světové desítky. „Docela dlouho jsem body odepisovala a v žebříčku spadla až na konec první stovky. Teď je to rozhodně lepší,“ uvedla Siniaková, která se po triumfu posunula na 66. místo žebříčku WTA Tour. (lv)