Obnovené zranění stehna výrazně ovlivnilo poslední výkony tenisty Jiřího Veselého. Zkušeného prostějovského hráče proto čeká zdravotní pauza, kvůli níž nebude v polovině září ani v sestavě daviscupového výběru pro utkání proti Izraeli.

„Můj start je nereálný. V nejbližší době podstoupím podrobné zdravotní vyšetření. Na kurty se vrátím, až budu stoprocentně v pořádku. Rozhodně nechci nic uspěchat,“ prohlásil devětadvacetiletý Veselý.

Tenista se zranil v dubnu, vrátil se ale na Roland Garros a následně ve Wimbledonu uhrál třetí kolo. Následoval start v Newportu, kde se pochroumaná noha opět ozvala. „Stalo se. Do Newportu jsem letěl poprvé v životě, chtěl jsem si o kousek prodloužit travnatou sezónu, což je můj nejlepší povrch. Bohužel právě tam se zranění vrátilo,“ posteskl si Veselý.

Zdravotní komplikace se podepsaly také pod poslední výsledky. Před US Open se tenista trápil ve Vancouveru a Granby. Snadno vypadl také v úvodním kole závěrečného grandslamu sezóny.

„Snažím se sval posilovat, ale není to prostě dobré. Někdy se cítím lépe, pak ale zase vše přebije bolest. Pak mi chybí zápasová i tréninková praxe,“ přibližuje aktuální problémy hráč prostějovského klubu. „Je to ubíjející, plácám se v tom. Roky přibývají, i kvůli tomu je to těžké. Takhle to dál nejde, budu hledat cestu, jak z toho ven,“ nevzdává se Veselý.