Na nejlepší výsledek v probíhající sezoně ve dvouhře dosáhla tenista Kateřina Siniaková v Portoroži a oslavila čtvrtý titul na okruhu WTA. Ve finále porazila třetí nasazenou Kazašku Jelenu Rybakinovou po obrovské bitvě, která trvala více než tři hodiny.

„Pořád jsem si říkala, že takovou šanci nemůžu pustit. Od začátku turnaje jsem se cítila dobře, moje hra měla odpovídající rytmus. Ani mi nevadilo, že jsem musela čtvrtfinále a semifinále odehrát během jediného dne. Všechno se prostě sešlo a je to odměna za to, že jsem stále věřila, že nějaký dobrý výsledek v seóně udělám,“ radovala se z triumfu Siniaková.

Ve finále přitom rychle v první sadě prohrávala 0:5, dokázala set vyrovnat a padla až ve zkrácené hře. V dalším pokračování střetnutí si soupeřky role vyměnily a šlo se do rozhodujícího dějství. Klíčový moment přišel v deváté hře, v níž Siniaková prolomila Rybakinové podání.

„Začátek mi utekl. Chvíli trvalo, než se mé tělo po předchozím těžkém programu rozhýbalo. Je škoda, že nevyšel tie-break. Ale i tak jsem si pořád šla za svým. Míč za míčem. Vyplatilo se,“ usmívala se Siniaková.