Po osmi porážkách v řadě se na turnaji kategorie challenger radoval z vítězství Zdeněk Kolář. V rumunském Sibiu porazil domácího Dragose Dimu, do čtvrtfinále se ale nedostal, když v následujícím utkání prohrál se Slovákem Lukášem Kleinem.

Kolář měl přitom v prvním setu dvakrát výhodu brejku a za stavu 5:4 podával na vítězství. Náskok neudržel a podobně se mu vedlo také ve druhé sadě, v níž měl na začátku na své straně vedení 2:0 na gamy.

Po více než měsíční pauze se na kurty vrátil Vít Kopřiva. Pětadvacetiletý tenista ovšem nestačil v úvodním kole antukového challengeru Braga Open na domácího Portugalce Joaa Dominguese, který lépe zvládl koncovku rozhodujícího dějství. Ve třetím setu byl stav vyrovnaný 2:2, pak ale Kopřiva prohrál čtyři hry v řadě a ztratil i celý zápas.

Další prostějovský tenista Dalibor Svrčina (212. na žebříčku) se na turnaj ATP v Soulu nekvalifikuje, když v prvním kole podlehl Korejci Junseongu Čungovi (415.) po setech 3:6, 6:4, 1:6. Pro českého devatenáctiletého tenistu šlo o premiéru v kvalifikaci na turnaji kategorie ATP. Po prohrané první sadě si dokázal Svrčina vynutit rozhodující třetí set, v něm ale rychle nabral ztrátu 1:3. Následně si v dlouhém šestém gemu opět prohrál svůj servis a poté i přes čtyři své brejkboly prohrál i následující gem a celý zápas.