Od pondělí 26. září až do neděle 2. října budou na prostějovských kurtech především mladí hráči bojovat o vítězství na turnaji Prostějov Open. Celková dotace podniku kategorie Future je 15 000 amerických dolarů.

 

„Jde především o body do světového žebříčku ATP, které se doma získávají přece jen snadněji než v zahraničí. Šanci dostanou hlavně talentovaní tenisté, mezi kterými budou také zástupci našeho klubu,“ uvedla šéfka prostějovských tenisových projektů Petra Černošková. „Věřím, že se našim tenistům bude dařit a navážou na velice slušné výsledky z poslední doby. Hlavně junioři, kteří přecházejí do mužské kategorie a každé utkání je pro ně velkou zkušeností,“ dodala.

Do turnaje Prostějov Open se přihlásili tenisté z deseti zemí, polovina nasazených je ze čtvrté světové stovky. Na kurtech se představí řada českých hráčů včetně Jakuba Menšíka nebo Hynka Bartoně z prostějovského TK Agrofert. Nasazenou jedničkou má být Rumun Cretu, dvojkou Andrew Paulson z České republiky, trojkou Grill z Velké Británie a čtyřkou Mandel z Německa. Pátým nejvýše přihlášeným hráčem je Metreveli z Gruzie, šestým Francouz Voisin a sedmičkou jeho krajan Chazal. Osmičku drží Fuele z Maďarska, za nímž je již zmíněný Menšík a desítku uzavírá další Čech Pavel Nejedlý. Zajímavým jménem je Toby Kodat, bratr Nicole Vaidišové-Štěpánkové, který však reprezentuje USA. Z tuzemských hráčů jsou přihlášeni kromě Bartoně ještě Vojtěch Petr, Daniel Siniakov, Matyáš Černý, Maxim Mrva, Jan Kumstát, Jiří Barnát, Antonín Bolardt a Adam Jurajda.

Zápasy úvodního kola se hrají od pondělí, finále čeká tenisty v neděli. Vstup do areálu je po celý turnaj volný.