Se smíšenými pocity se musel loučit s turnajem ATP ve Stockholmu člen TK Prostějov Jiří Lehečka. V úvodním kole nadějný tenista zaskočil nasazeného Grigora Dimitrova, následně prohrál s domácím Finem Emilem Ruusuvuorim.

Dvacetiletý mladík v souboji s bývalou světovou trojkou ukázal velkou odolnost, když hladce ztratil vedení 1:0 na sety a v rozhodujícím dějství neudržel nadějný náskok 4:1. Ve zkrácené hře Dimitrov vedl už 5:2, český reprezentant však poté vybojoval vítězství díky sérii pěti získaných výměn.

V osmifinále byl nad Lehečkovy síly Ruusuvuori, který českého tenistu porazil i v předchozím vzájemném utkání ve francouzských Métách. Hráč prostějovského tenisového klubu držel s o tři roky starším Finem krok jen v úvodu. Od stavu 2:2 v prvním setu prohrál osm her za sebou, přišel o první sadu a v té druhé nabral manko 0:4. Soupeřovu sérii se mu podařilo zastavit, ale Ruusuvuori žádné drama nepřipustil a po hodině a 23 minutách proměnil při Lehečkově podání první mečbol.

 

MUŽI

Stockholm – ATP Tour

Dvouhra – 1. kolo: Lehečka – Dimitrov (6-Bulharsko) 6:4, 1:6, 7:6. 2. kolo: Lehečka – Ruusuvuori (Finsko) 2:6, 2:6

Busan - ITF challenger:

Dvouhra – 1. kolo: Svrčina – Millman (8-Austrálie) 3:6, 4:6

Vilnius - ITF challenger

Dvouhra – 1. kolo: Kolář – Poljak 6:7, 6:2, 7:5. 2. kolo: Kolář – Mager (4-Itálie) 7:6, 6:4. Čtvrtfinále: Kolář – Bellucci (Itálie) 1:6, 3:6