Poprvé v historii si český tenista zahraje Turnaj mistrů pro hráče do 21 let! Mezi startující osmičku se díky výkonům v končící sezóně probojoval prostějovský hráč Jiří Lehečka, aktuální tuzemská jednička. Turnaj Next Gen ATP Finals se odehraje v italském Miláně od 8. do 12. listopadu.

 

„Bude to skvělé zakončení sezóny. V průběhu roku jsem pořadí začal sledovat, pochopitelně jsem rád, že se podařilo získat potřebné body,“ uvedl Lehečka, který se během roku dostal do světové stovky a zazářil především senzačním postupem do semifinále pětistovky v Rotterdamu.

Kromě prostějovského hráče se na Turnaj mistrů do 21 let zatím kvalifikoval také Španěl Carlos Alcaraz, Italové Jannik Sinner a Lorenzo Musetti, Dán Holger Rune, Brit Jack Draper a Američan Brandon Nakashima. Světová jednička Alcaraz i dvanáctý hráč žebříčku Sinner se ale z tohoto klání omluvili, k dispozici proto zůstávají ještě tři účastnická místa.

Hrát se bude v milánské Allianz Cloud Areně. Celková dotace akce je více než 1,4 milionu amerických dolarů. „Je jen škoda, že se za zápasy neudělují body do žebříčku. I tak se ale těším a doufám, že se podaří udělat nějaký dobrý výsledek,“ řekl Lehečka.