Oproti předchozímu ročníku české tenistky na turnaji o Pohár Billie Jean Kingové postoupily ze skupiny, na celkové vítězství přesto nedosáhly. Po výhrách nad Polskem a Spojenými státy prohrály v semifinále se Švýcarskem a sezóna tak pro ně skončila.

„Chtěli jsme dojít do finále, kde bychom proti Austrálii měli dobré šance vyhrát celou soutěž. Nepodařilo se to, ale o budoucnost týmu nemusíme mít obavy. Dozrávají nám další vynikající hráčky, na pohár můžeme útočit každý rok,“ hodnotil konečný výsledek českého družstva kapitán Petr Pála.

Na poslední chvíli se z nominace kvůli zdravotním problémům omluvila Barbora Krejčíková, do singlů i díky tomu v Glasgow postupně nastoupila Karolína Muchová, Karolína Plíšková, Markéta Vondroušová i Kateřina Siniaková. Vyhrát se podařilo pouze Vondroušové s Siniakové, které navíc zařídily proti Polsku rozhodující bod ve čtyřhře. Nejlepší výkon během turnaje podala Sinaková, která ve dvouhře získala nečekaný bod v souboji se světovou sedmičkou Coco Gaufovou.

„Je škoda, že to nepomohlo k většímu úspěchu. Po příletu z Turnaje mistryň jsem nevěděla, jak na tom budu se silami, čekala jsem, že budu hrát hlavě čtyřhru. Ale když z toho byla i dvouhra, chtěla jsem co nejvíce pomoci týmu,“ řekla Siniaková. „Na konci sezóny už docházely síly, jsem ráda, že přijde chvilka odpočinku před startem nové přípravy,“ dodala Sinaková.

 

ŽENY

Turnaj mistryň – Fort Worth

Základní skupina: Krejčíková, Siniaková (1) – Krawczyková, Schuursová (8-USA/Nizozemí) 6:4, 6:3; Krejčíková, Siniaková – Sü I-fan, Jang Čao-süan (6-Čína) 6:3, 6:3. Semifinále: Krejčíková, Siniaková – L. Kičenoková, Ostapenková (5-Ukrajina/Lotyšsko) 7:6, 6:2. Finále: Krejčíková, Siniaková –  Kuděrmětovová, Mertensová (4-Rusko/Belgie) 2:6, 6:4, 9:11.

Glasgow - Finálový turnaj Poháru Billie Jean Kingové

Skupina D

Česko – Polsko 2:1 (Muchová – Frechová 6:2, 6:2; Karolína Plíšková – Linetteová 4:6, 1:6; Siniaková, Vondroušová – Kawaová, Linetteová 6:2, 6:3). Česko – USA 2:1 (Vondroušová – Collinsová 6:3, 6:3; Siniaková – Gauffová 7:6, 6:1; Muchová, Karolína Plíšková – Keysová, Townsendová 3:6, 3:6). Semifinále: Česko – Švýcarsko 0:2 (Muchová – Golubicová 4:6, 4:6; Karolína Plíšková – Bencicová 2:6, 6:7).