Jen krůček od obhajoby titulu byly na Turnaji mistryň v americkém Fort Worthu Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou. V souboji dvou neporažených párů prohrály favorizované Češky ve strhujícím finále s Veronikou Kuděrmětovovou z Ruska a Elise Mertensovou z Belgie. V závěrečném super tie-breaku už vedly 7:2, jenže poté ztratily šest výměn v řadě a o chvíli později také celý duel.

„Byl to těžký zápas. Soupeřky hrály tvrději a zasloužily si to. Věřím, že se vrátíme příští rok ještě silnější. Jsem na nás s Bárou hrdá. Máme za sebou dlouhou cestu, ale vedeme si dobře,“ komentovala průběh finále i celého turnaje Siniaková.

Šestadvacetileté Češky otočily nepříznivý vývoj ze stavu 0:1 na sety a 3:4 ve druhé sadě, v rozhodujícím super tie-breaku ale nevyužily nadějný náskok, když jim k titulu chyběly tři míčky.

„Bylo to vyrovnané až do konce a věřím, že jsme fanouškům nabídly pěknou show. Tentokrát jsme my ty smutné, ale vrátíme se zpět. Soupeřkám gratulujeme, měly skvělý týden. Těším se, že nás příští rok čeká další úspěšná sezóna a zahrajeme si proti sobě ve finále víckrát,“ prohlásila Krejčíková.

Vítězky tří letošních grandslamových titulů nevyužily možnost stát se sedmým párem v historii, který by na Turnaji mistryň obhájil vítězství. Krejčíková se Siniakovou byly ve finále prestižní soutěže potřetí, neuspěly stejně jako v roce 2018. Přesto se staly nejlepším párem roku a Siniaková zakončí sezónu jako světová jednička v deblu. 

 

ŽENY

Turnaj mistryň – Fort Worth

Základní skupina: Krejčíková, Siniaková (1) – Krawczyková, Schuursová (8-USA/Nizozemí) 6:4, 6:3; Krejčíková, Siniaková – Sü I-fan, Jang Čao-süan (6-Čína) 6:3, 6:3. Semifinále: Krejčíková, Siniaková – L. Kičenoková, Ostapenková (5-Ukrajina/Lotyšsko) 7:6, 6:2. Finále: Krejčíková, Siniaková –  Kuděrmětovová, Mertensová (4-Rusko/Belgie) 2:6, 6:4, 9:11.

Glasgow - Finálový turnaj Poháru Billie Jean Kingové

Skupina D

Česko – Polsko 2:1 (Muchová – Frechová 6:2, 6:2; Karolína Plíšková – Linetteová 4:6, 1:6; Siniaková, Vondroušová – Kawaová, Linetteová 6:2, 6:3). Česko – USA 2:1 (Vondroušová – Collinsová 6:3, 6:3; Siniaková – Gauffová 7:6, 6:1; Muchová, Karolína Plíšková – Keysová, Townsendová 3:6, 3:6). Semifinále: Česko – Švýcarsko 0:2 (Muchová – Golubicová 4:6, 4:6; Karolína Plíšková – Bencicová 2:6, 6:7).