Nepovedený týden na turnajích kategorie challenger mají za sebou prostějovští tenisté. Ani jeden z tria startujících nepostoupil v Bratislavě a Matsuyamě do druhého kola.

 

Zdeněk Kolář v Japonsku prodloužil své trápení na konci sezóny. Nad jeho síly byl domácí náhradník Sho Shimabukuro. Kolář prohrál za necelých sedmdesát minut hladce a musel skousnout už čtvrtou porážku v řadě.

Na divokou kartu startující Jakub Menšík na halovém turnaji v Bratislavě podlehl v utkání úvodního kola silně favorizovanému Yannicku Hanfmannovi z Německa a porážkou skončil také duel Víta Kopřivy s domácím Jozefem Kovalíkem, turnajovou osmičkou. Naprosto vyrovnanou partii v obou setech rozhodovala až zkrácená hra, ve které byl slovenský zkušený tenista přesnější v rozhodujících výměnách.

 

MUŽI

Bratislava – ITF challenger

Dvouhra – 1. kolo: Menšík – Hanfmann (Německo) 3:6, 4:6; Kopřiva – Kovalík (8-Slovensko) 6:7, 6:7

Matsuyama – ITF challenger

Dvouhra – 1. kolo: Kolář – Shimabukuro (Japonsko) 3:6, 1:6.

Milán – Turnaj mistrp ATP najdějí

Základní skupina: Lehečka (5) – Passaro (8-Itálie) 4:1, 4:3, 4:1; Lehečka – Nakashima (3-USA) 1:4, 3:4, 2:4; Lehečka – Arnaldi (9-Itálie) 4:3, 4:1, 4:3. Semifinále: Lehečka – Stricker (7-Švýcarsko) 4:1, 4:3, 2:4, 4:1. Finále: Lehečka – Nakashima 3:4, 3:4, 2:4.