Premiérový ročník United Cupu se dočkal oznámení předběžných nominací, ale také svého losu. Do bojů v týmové soutěži, která naváže na tradiční Hopman Cup, vstoupí na začátku příští sezóny i český tým, který se představí v Sydney ve společnosti Spojených států a Německa.

V úvodní nominaci České republiky vedle Petry Kvitové, Marie Bouzkové, Jesiky Malečkové, Tomáše Macháče a Lukáše Rosola nechybí ani Jiří Lehečka a Dalibor Svrčina.

Český tým absolvuje základní skupinu C v Sydney, kde se střetne s Německem a Spojenými státy. Za Němce bude startovat například Alexander Zverev či Laura Siegemundová, za Američany pak Taylor Fritz, Frances Tiafoe či Jessica Pegulaová.

United Cupu se zúčastní celkem 18 týmů. Mezi nasazenými jsou Řecko, Polsko, Spojené státy, Španělsko, Itálie a Francie. Z hvězd obou okruhů přislíbili účast například Iga Šwiateková, Maria Sakkariová, Stefanos Tsitsipas, Rafael Nadal, Caroline Garcíaová, Belinda Bencicová či Casper Ruud.

Jednotlivé duely se budou hrát na pět dílčích střetnutí. Po dvou utkáních odehrají muži i ženy a následovat bude smíšená čtyřhra. Vítězové skupin postoupí do prvního kola vyřazovacích bojů, které se odehraje v rámci jednotlivých měst. To znamená, že český tým, pokud by vyhrál skupinu C, se může utkat se Španělskem, Austrálií či Velkou Británií.

Vítězové tohoto předkola postoupí do Final Four, které se bude hrát v Sydney. Vedle tří vítězů předkola se představí také nejlepší tým z poražených na základě sestavené mini-tabulky ze základních skupin.

Pro zúčastněné je připraveno štědré prize money ve výši 15 milionů dolarů. Rozdávat se budou rovněž body do žebříčků ATP a WTA, přičemž vítězové se mohou těšit až na 500 bodů.