Výborné výkony Jiřího Lehečky v průběhu celého roku neušly pozornosti Asociace tenisových profesionálů. Český tenista si vysloužil nominaci do tradičních Cen ATP v kategorii Nováček roku. Jednadvacetiletému hráči Prostějova konkurují Brit Jack Draper, Američan Ben Shelton, Tchajwanec Ťün-sin Ceng a Dán Holger Rune, který je největším favoritem na vítězství.

 

Podmínkou nominace je v této kategorii průnik do Top 100 v dané sezóně, což Lehečka bez problémů splnil, když si zahrál semifinále na halové pětistovce v Rotterdamu, finále na Turnaji mistrů do 21 let a získal trofej na challengeru v Liberci. Mladý tenista se v žebříčku vyšvihl ze 141. na aktuální 80. místo, v srpnu byl dokonce na 59. příčce.

Kromě Nováčka roku bude oceněný také hráč s nejlepším zlepšením nebo trenér roku, předána bude také cena fair play a také cena za největší návrat roku. V hráčských kategoriích hlasují právě tenisté, o nejlepším trenérovi rozhodnou jeho kolegové. ATP tradičně oznámí také nejoblíbenějšího hráče podle hlasování fanoušků. Výsledky budou zveřejněny po 12. prosinci.