V hodně oslabené sestavě vstoupil do extraligy smíšených družstev TK Agrofert Prostějov. Proti Přerovu nemohla nastoupit nemocná Belinda Benčičová ani Jiří Lehečka, kteří dostali chřipku. Víta Kopřivu zase vyřadilo svalové zranění. Přesto domácí utkání vyhráli 6:3 a udrželi naději na obhajobu loňského titulu.

„Když jsem sledoval, jak nám ze sestavy vypadává jedna opora za druhou, měl jsem obavy, abychom složili soupisku. Opět jsme ukázali, jaký jsme tým. Bylo to těžké střetnutí, hodně vyrovnané, ale zvládli jsme to. Před družstvem smekám,“ ocenil výkony svých svěřenců kapitán Jaroslav Navrátil.

Tým TK Agrofert Prostějov po singlech vedl 4:2, když jeho body zařídili Dalibor Svrčina, Vitalij Sačko, Jakub Menšík a David Poljak. V zápasech neztratili ani set, přesto šlo o hodně těžké zápasy.

„Hrál jsem proti soupeři, se kterým jsem hodně často trénoval. Známe se, nemohli jsme se překvapit. Navíc šlo o zahajovací utkání, to nikdy není snadné,“ uvedl Poljak, který získal první bod v souboji s Ondřejem Horákem.

Snadné to neměl ani Menšík. „Byla to má extraligová premiéra, na začátku jsem cítil i nervozitu. Zvyknout si po měsíci venku na halu nebylo snadné. Ale povedlo se vyhrát, jsem spokojený,“ řekl Menšík.

V deblech sice Přerov dokázal snížit na rozdíl jediného bodu, ten rozhodující ale o chvíli později vybojovala dvojice Menšík, Zelenay a výhru ještě zvýraznil pár Sačko, Poljak.

V pražské skupině došlo na očekávané derby mezi Spartou a 1. ČLTK. Žádné drama to rozhodně nebylo, protože sparťanský výběr svého soupeře naprosto deklasoval a neztratil ani bod. V souboji ženských jedniček dovolila Petra Kvitová Tereze Martincové pouze pět her, tým ze Štvanice nedokázal porazit ani jednu ze zahraničních akvizic protivníka a ztratil reálnou šanci na účast ve finále.

 

Tenisová extraliga smíšených družstev

Prostějov

TK Agrofert Prostějov – TK PRECHEZA Přerov 6:3

David Poljak – Ondřej Horák 6:4, 6:1

Julie Štruplová – Rebecca Šramková 6:4, 1:6, 2:6

Sára Bejlek – Linda Nosková 2:6, 3:6

Jakub Menšík – Pavel Nejedlý 6:2, 6:4

Vitalij Sačko – Filip Horanský 7:5, 6:1

Dalibor Svrčina – Jozef Kovalík 6:2, 7:5

Bejlek, Štruplová – Nosková, Šramková (SVK) 4:6, 3:6

Menšík, Zelenay – Horák, Lušovský 6:2, 7:5

Sačko, Poljak – Kovalík, Horanský 7:6, 6:2

TK Sparta Praha – I. ČLTK Praha 7:0

Barbora Palicová – Nikola Bartůňková 7:5, 6:4

Michael Vrbenský – Vojtěch Petr 5:7, 6:2, 6:3

Petra Kvitová – Tereza Martincová 6:1, 6:4

Peter Gojowczyk – Jiří Barnat 5:7, 6:3, 6:1

Zsombor Piros – Kacper Żuk 7:6, 7:6

Alex Molčan – Maximilian Marterer 6:3, 6:3

Havlíčková, Šalková – Hindová, Šmejkalová 6:0, 7:6

Bolardt, Vrbenský – Šátral, Šafránek 7:6 skreč