Na samém začátku tenisové extraligy získal David Poljak pro Prostějov první bod v duelu s Přerovem, ve finále společně s Vitalijem Sačkem ukončil celé střetnutí v rozhodujícím deblu a v radostném gestu vyhodil raketu směrem ke stropu. „Radost byla šílená. Raketu jsem zahodil, končím s ní, už jsem si koupil novou,“ usmíval se spokojeně Poljak.

Poljakův příspěvek pro tým nejde přehlédnout. V semifinálové skupině vyhrál dva singly a se svým spoluhráčem Sačkem jednu čtyřhru. Ve finále kromě deblu nastoupil i do dvouhry a také v ní bodoval. To samé platilo také o parťákovi ze čtyřhry. Rovněž Sačko totiž vyhrál všechny tři dvouhry, do kterých nastoupil. „Sezóna nebyla úplně nejlepší, ale závěr to vynahradil. Poslední zápas byl hodně nervózní, hlavně první set. Ale hráli jsme fakt dobře,“ těšilo Sačka, dalšího z prostějovských hrdinů.

Bylo až symbolické, že právě oba nenápadní lídři posledním úspěšným mečbolem celou extraligu smíšených družstev 2022 ukončili. Společně k titulu přispěli osmi body, víc nikdo nezvládl.