Prostějov má na Pardubice „B“ opravdu smůlu. Také v pondělí s nimi padli. Tentokrát ale brankáře Kloučka dokázali pořádně prověřit a nastřílet mu čtyři branky. Nakonec se ukázalo, že tato střelecká produkce bude stačit Jestřábům na bod po prodloužení.

Prostějov začal dobře. Ve 4. minutě hosté pokazili rozehrávku. Puk převzal Jiránek, jehož střelu dorazil Petr Hašek – 1:0. V 7. minutě navíc přišla rychlá akce po levém křídle, kdy Jakub Illéš rozjel akci, po které z osy hřiště střílel Jan Veselý – 2:0. Po jedenácti vteřinách ale snížil Michal Pochobradský, když byl špatně pokrytý u tyčky. V čase 8:35 už to navíc bylo 2:2, když byl Robin Kaplan zcela nepokrytý na ose hřiště. Gólová průtrž ale ještě neskončila. Už za tři čtvrtě minuty přispěchal se střelou z kruhu Tomáš Jáchym a proměnil na 3:2.

Druhá třetina začala pro Prostějov špatně. Ve 23. minutě nejprve Miroslav Rohlík trefil k tyči. Stejná minuta přinesla i otočení skóre. Tomáš Kaut se dostal přes tři hráče a překonal také brankáře Němečka. Hned nato Josef Němeček přenechal brankoviště Jaroslavu Pavelkovi. Ve 35. minutě se radoval Tomáš Jandus z branky, nakonec ale pro posunutí konstrukce nebyla uznaná. Ve 37. minutě si týmy vyzkoušely hru ve čtyřech. V závěru třetiny nastřelil Ostřížek břevno.

Třetí třetina rozuzlení nepřinesla. Padl totiž pouze jeden gól, a to z hole Robina Staňka. Ten na modré čáře převzal puk, najel na kruh a golfákem trefil růžek – 4:4. Oba týmy si pak vyzkoušely oslabení. A jedno z nich mohlo i rozhodnout. V 57. minutě měl ve vlastním oslabení velkou šanci, Klouček si ale povyjel z branky a ramenem příležitost zneškodnil. V prodloužení byla k vidění vyrovnaná hra, ale plná nepřesností. Nakonec ale na nájezdy nedošlo. Robin Kaplan projel celým hřištěm a trefil se do vzdálenějšího růžku brány – 4:5.

43. kolo Chance ligy

LHK Jestřábi Prostějov – HC Dynamo Pardubice „B“ 4:5 pp (3:2, 0:2, 1:0 – 0:1)

Branky: 4. Hašek (JiránekJandus), 7. Veselý (Illéš), 10. T. Jáchym (Jandus), 47. Staněk (V. BurianJandus) – 8. Pochobradský (M. MachačKubíček), 9. Kaplan (T. SvobodaT. Urban), 23. M. Rohlík (RouhaLichtag), 23. Kaut (T. SvobodaDrtina), 65. Kaplan (LichtagHrádek). Rozhodčí: T. Micka, J. Koziol – V. Hanzlík, H. Kráľ. Vyloučení: 3:3. Bez využití. Střely: 34:30. Počet diváků: 911.

Sestavy:

LHK Jestřábi Prostějov: J. Němeček (23. Pavelka) – BartkoValentaMalákPolednaStaněkPěnčíkHamšík – Jiránek (A), T. Jáchym (A), Jandus – V.  BurianOstřížekHašek – SlaninaVenkrbec (C), Maruna – VeselýVlachIlléš.
Trenér: A. Totter.

HC Dynamo Pardubice „B“: Klouček (Nečas) – BukačZdráhal (A), HanousekHrádekKubíčekDrtina (A), Oliva – KaplanKaut (C), T. Svoboda – O. RohlíkT. UrbanŠtetka – RouhaLichtagM. Machač – M. RohlíkPochobradský. Trenér: V. Baďouček.