Hned dva návraty má za sebou na začátku roku Adam Pavlásek. Po několika sezónách se vrátil do prostějovského TK Agrofert, především je ale po pěti letech opět součástí daviscupového výběru. Jako specialista na čtyřhru, které dal lodi definitivně přednost před singlem. Během jediného roku se stal domácí deblovou jedničkou a ve světovém žebříčku poskočil již na 87. místo. Ještě nedávno přitom přemýšlel o konci kariéry.

 

„Po řadě zranění jsem se prostě nemohl dostat na předešlou úroveň a prohrával s hráči, u kterých by mě to dříve vůbec nenapadlo. Zbyly jen dvě možnosti. Buď kariéru ukončit, nebo zkusit debl. Jsem rád, jak to dopadlo,“ ohlédl se v čase osmadvacetiletý tenista.

V první části kariéry Pavlásek vyhrál v singlu čtyři challengery, s výjimkou US Open si zahrál na všech grandslamech hlavní soutěž a probojoval se až na 72. místo světového pořadí. Po přechodu ke čtyřhře v kvapíkovém tempu poskočil do první stovky a vybojoval si místo v národním týmu. „Jsem rád, že můžu být zpátky. Pamatuji v týmu Tomáše Berdycha a Radka Štěpánka. Ta doba už je pryč, ale Radek a všichni okolo mi dali zkušenosti, které teď můžu předávat mladým puškám,“ těší se z nové role Pavlásek.