Také druhý halový turnaj ve čtyřhře neregistrovaných tenistů ze zimní série Prostějov Cup 2022/23 proběhl v OMEGA centru sportu a zdraví Olomouc. „Tentokrát dorazilo devatenáct dvojic z celé České republiky včetně velmi silných párů, účast i úroveň hry tak znovu byly hodně kvalitní,“ pochvaloval si hlavní organizátor Martin Krupička.

Z celkového triumfu se radovali Ján Jacko a Lukáš Veselík z Hustopečí, kteří ve finále porazili hranicko-kyjovské duo Kopelec, Lejsal výsledkem 6:3. Dělené třetí místo obsadili Chrobák, Pavlištík (Hranice) a Reichstadter, Jančík (Prostějov).

„Prostějovští borci se postarali o největší překvapení, když dokázali zdolat hned dva nejžhavější favority celého turnaje na vítězství. Bronzová pozice pro ně byla zaslouženě hezkou odměnou,“ ocenil Krupička, velký tenisový nadšenec a též Prostějovan.

Pavouk B ovládli Zakouřil, Moravec (Rychnov nad Kněžnou) po finálové výhře 6:4 nad dvojicí Blažek, Sýkora (Česká Třebová), třetí skončili Hrazdílek, Pintera (Kyjov) a Beneš, Bořil (Opava, Prostějov).

„Poděkování za podporu naší akce i věnované ceny nejlepším tenistům patří Jiřímu Pospíšilovi, náměstkovi primátora statutárního města Prostějova, a Martinu Hubálovi z Velkoskladu nápojů Kostelec na Hané,“ zmínil Krupička.