Hned na třech podnicích kategorie challenger se představili hned tři zástupci TK Agrofert Prostějov, tentokrát se jim však nedařilo. Vesměs si na své konto připsali pouze po jednom vítězství.

Na první vítězství v sezoně dosáhl Vít Kopřiva v Manamě, když naprosto jednoznačně porazil sedmého nasazeného Pavla Kotova z Ruska. V dalším duelu v Bahrajnu už se daviscupovému reprezentantu nedařilo a s mladým Jordáncem Abedallahem Shelbayhem prohrál ve třech setech. „Bylo to jako na houpačce. Oba jsme udělali opravdu hodně nevynucených chyb. Hlavně na podání to z mé strany nebylo tak dobré, jak bych potřeboval. Příště musím servis vylepšit,“ uvedl Kopřiva.

V indickém Chennai bojoval Dalibor Svrčina a také on skončil v osmifinále. V boji o postup mezi nejlepší osmičku nestačil na Japonce Jasutaku Učijamu, s nímž prohrál za dvě a půl hodiny po setech. V dramatickém tiebreaku druhého dějství odvrátil dvacetiletý Čech dva soupeřovy mečboly a sám proměnil až svůj čtvrtý setbol, na postup to ale nestačilo. „Rozhodl jediný brejk soupeře v rozhodující sadě, kdy jsem si vybral slabší chvilku,“ litoval Svrčina.

Jakub Menšík si zahrál kvalifikaci ve francouzském Cherbourgu a byl kousek od postupu do hlavní části turnaje. V něm ale s domácím Titouanem Droguetem uhrál pouhé čtyři gemy a podlehl 3:6, 1:6. 

 

MUŽI

Manama - ITF challenger

Dvouhra – 1. kolo: Kopřiva – Kotov (7-Rusko) 6:2, 6:1. 2. kolo: Kopřiva – Shelbayh (Jordánsko) 4:6, 6:3, 4:6

Chennai - ITF challenger

Dvouhra – 1. kolo: Svrčina – Kachmazov (Rusko) 6:2, 6:3. 2. kolo: Svrčina – Učijama (Japonsko) 1:6, 7:6, 4:6