Na prestižním turnaji v Kalifornii se představí celá řada českých tenistů a tenistek. O další postup ve světovém žebříčku ATP se pokusí Jiří Lehečka. V záloze má také velký challenger ve Phoenixu, který se koná ve druhém týdnu populární tisícovky v Indian Wells a do něhož byl naskočil v případě rychlého vyřazení.

Hlavní soutěž se hraje od středy 8. do neděle 19. března. V pavouku žen je velká skupina českých tenistek i s prostějovskou minulostí nebo současností. O úspěch bude bojovat Petra Kvitová, Karolína Plíšková, Linda Fruhvirtová, startovat bude také Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou, společně se představí také ve čtyřhře. Dcera prostějovského rodáka Josefa, který hrával fotbal za Železárny Prostějov, Karolína Muchová využije ke startu chráněný žebříček.

Z velkých hvězd se kvůli zranění omluvili Rafael Nadal, Marin Čilič, Nick Kyrgios, Sebastian Korda a Anett Kontaveitová. Na šampiona i šampionku BNP Paribas Open čeká tradičně 1000 bodů do žebříčku, trofeje z loňska obhajují Američan Taylor Fritz a Polka Iga Šwiateková.