Na semifinále v Méridě nedokázala navázat Kateřina Siniaková na dalším turnaji její jihoamerické cesty v Monterrey. Sedmá nasazená tenistka, kterou manažersky zastupuje marketingová společnost TK PLUS, podlehla Rusce Kamille Rachimovové ve třech setech. Výrazně k tomu přispěla kolumbijská rozhodčí Sofia Riosová, která nepochopitelně přehlédla aut při mečbolu Rachimovové.

„Nebyla to její jediná chyba v zápase. Nemyslím si, že by byla proti mně zaujatá, ten míček ale byl v autu. Člověk to musí hodit za hlavu, přijít o zápas tímto způsobem ale zamrzí,“ vrátila se k rozhodujícímu momentu střetnutí Siniaková.

Dramatický zápas trval bez deseti minut tři hodiny. Šestadvacetiletá Češka si ve třetím setu za stavu 5:4 při podání Rachimovové vypracovala mečbol, rozhodnutí přesto přinesla až zkrácená hra. „Nedá se nic dělat, musím zůstat pozitivní. Přijdou další zápasy,“ prohlásila členka stáje manažera Černoška, která se bude připravovat na turnaj v Indian Wells, kde by kromě dvouhry měla startovat i ve čtyřhře s Barborou Krejčíkovou.

MUŽI

Dubaj – ATP Tour:
Dvouhra – 1. kolo: Lehečka – Zverev (7-Německo) 6:4, 3:6, 4:6.

Puné – ITF challenger
Dvouhra – 1. kolo: Svrčina (6) – Palán (oba ČR) 4:6, 6:7

ŽENY

Monterrey
Dvouhra – 1. kolo: Siniaková (6) – Rachimovová (Rusko) 6:7, 6:2, 6:7.