V pozici nasazených vstupovali do dalších turnajů tři tenisté TK AGROFERT Prostějov. Ani jednomu se zápasy nevyvedly a vesměs překvapivě vypadli hned v 1. kole.

Zdeněk Kolář na halovém challengeru ve švýcarském Bielu nestačil na domácího držitele divoké karty Miku Brunolda. S osmnáctiletým tenistou z osmé světové stovky prohrál šestý nasazený Čech za hodinu a půl. V polovině druhého setu se Kolář po dvou čistých hrách dostal do výhody brejku a vedení 4:3. V tu chvíli se zdálo, že začíná mít přeci jen navrch, pak ale prohrál tři gemy v řadě a bylo po utkání.

Sedmý nasazený Vít Kopřiva se rozloučil s antukovým challengerem v chorvatském Zadaru, když podlehl srbskému mladíkovi Hamadovi Medjedovičovi. Především ve druhém setu dominoval a od stavu 2:2 nedovolil prostějovskému tenistovi ani jednu hru. „Během celého zápasu jsem nechytil správný rytmus,“ uznal Kopřiva.

Dalibor Svrčina ve španělském Las Franquesas del Valles nestačil na Tunisana Skandera Mansouriho. Čtvrtý nasazený hráč turnaje se nemohl spolehnout na své podání, o které přišel i kvůli sedmi dvojchybám hned sedmkrát. Na stejném turnaji v kvalifikaci bojoval o postup do hlavní soutěže Jakub Menšík, nad jeho síly však byl Fa-ťing Sun z Číny, s nímž prohrál 6:3, 3:6 a 2:6.

 

MUŽI

Biel  - ITF challenger:

Dvouhra – 1. kolo: Kolář (6) – Brunold (Švýcarsko) 1:6, 4:6.

Las Franquesas del Valles - ITF challenger:

Dvouhra – 1. kolo: Svrčina (4) – Mansouri (Tuniosko) 1:6, 4:6

Zadar - ITF challenger:

Dvouhra – 1. kolo: Kopřiva (7) – Medjedovič (Srbsko) 4:6, 2:6