Také na dalším challengeru na území České republiky o sobě dali vědět tenisté Prostějova. V Praze totiž Zdeněk Kolář a Dominik Svrčina postoupili mezi nejlepší osmičku, přestože nebyli mezi nasazenými.

Vítěz předchozího turnaje v Ostravě Kolář na sebe upozornil především osmifinálovou výhrou nad Tomášem Macháčem, o kolo později byl však nad jeho síly zkušený Slovák Lukáš Klein. „Nedokázal jsem zopakovat předchozí výkon. V klíčovém okamžiku druhého setu jsem přišel o podání a na nějakou odpověď už nebyl čas. Každá série jednou končí,“ uvedl Kolář, který na osmé vítězství v řadě nedosáhl. Ve stejné fázi skončil také Svrčina.

Pouze do osmifinále se dostal Vít Kopřiva, který nejprve zvládl třísetovou bitvu s Vitalijem Sačkem, ve 2. kole ale prohrál s Tomasem Barriosem Verou z Chile, přestože měl na své straně jeden mečbol. „Těsnější to být nemohlo,“ posteskl si Kopřiva.

 

MUŽI

Praha - ITF challenger

Dvouhra – 1. kolo: Svrčina – Cerundolo (3-Argentina) 6:3, 6:1; Kolář – Bellier (Švýcarsko) 3:6, 6:3, 7:6; Kopřiva – Sačko (Ukrajina) 5:7, 7:5, 6:2. 2. kolo: Svrčina – Paulson 6:1, 3:6, 6:0; Kolář – Macháč (6) 7:5, 6:3; Kopřiva – Barrios Vera (Chile) 2:6, 7:5, 6:7. Čtvrtfinále: Kolář – Klein (Slovensko) 3:6, 5:7; Svrčina – Stricker (7-Švýcarsko) 6:4, 1:6, 3:6.