Už se to blíží! Na prostějovských tenisových kurtech proběhne od 5. do 10. června největší mužský turnaj na území České republiky – UniCredit Czech Open 2023. O vítězství budou antukoví specialisté i domácí špička bojovat letos již potřicáté a k jubilejnímu ročníku tak pro vás Večerník ve spolupráci s marketingovou společností TK PLUS připravuje nejen tradiční speciál, ale i nějaké to překvapení...

„Uteklo to. Věřím, že jubileum oslavíme skvělou podívanou, ideálně s domácím vítězem. Přípravy finišují, jsem přesvědčená, že opět uvidíme špičkový tenis a napínavé a vyrovnané zápasy,“ usmála se při připomínce 30. výročí od založení turnaje Petra Černošková, ředitelka UniCredit Czech Open.

Opět se bude hrát ve druhém týdnu grandslamové Paříže, proto ještě není hotová startovní listina. „Je to tak každý rok. Herní pavouk se bude měnit až do losování. Přesto si myslím, že se u nás představí několik hráčů z první světové stovky. A věřím, že na kurtech uvidíme také velký počet českých hráčů. Jubilejní ročník si zaslouží tradičně skvělé a kvalitní startovní pole,“ doufá Černošková.

Triumf z loňského ročníku obhajuje prostějovský tenista Vít Kopřiva, který ve finále porazil oddílového kolegu z TK Agrofert Dalibora Svrčinu.