Mezi velké naděje českého tenistu patří Linda Klimovičová. Šestnáctiletá hráčka z Olomouce v průběhu minulého roku na sebe upozornila především vítězstvím na juniorském turnaji ITF v Istanbulu a také v naprostém závěru sezony, kdy v sestavě Prostějova nastoupila v extralize smíšených družstev. Výhrou nad pardubickou Veronikou Vlkovskou pomohla týmu k pozdějšímu stříbru a odehrála i vyrovnaný duel s Barborou Strýcovou. Díky koronaviru hodně složitá sezona se tak pro Klimovičovou stala její dosud nejúspěšnější.

„Kvůli covidu bylo turnajů málo, přesto hrála čtyři finále a vyhrála jsem nějaké juniorské podniky  ITF. Mezi ženami jsem vyhrála v Česku nějaké áčko a už jsem se rozkoukala. Mám radost, že jsem stíhala a že jsem s nimi hrála vyrovnaně. Z pohledu výsledků to byla nejvíce vydařená sezona,“ ohlédla se za uplynulými měsíci Klimovičová, která by se v letošním roce ráda podívala na juniorské grandslamy. „Hodně na tom při tréninku pracujeme. Chci se dostat na tyto turnaje a něco tam i uhrát. Především na Roland Garros a do Wimbledonu. To jsou dva hlavní cíle,“ plánuje tenistka.

Výsledky na juniorských turnajích přinesly také možnost zahrát si mezi ženami. Na turnaji v Přerově uspěla v kvalifikaci a prohrála až v hlavní soutěži, když nestačila na Američanku Grace Minovou. Pak se dostala do extraligové sestavy Prostějova. „Za extraligovou zkušenost jsem moc ráda. Potkala jsem hráčky, které jsem dříve viděla jen v televizi. Katku Siniakovou, Kristýnu Plíškovou nebo Viktorii Kužmovou. A zahrála si s Bárou Strýcovou. Potěšilo mě, že od základní čáry to bylo vyrovnané a rozhodovaly detaily. To je povzbuzující,“ říká Klimovičová.