Potřetí za sebou se do hlavní soutěže na grandslamu probojovala velká prostějovská tenisová naděje Sára Bejlek. Také v Paříži totiž zvládla náročnou kvalifikaci a v 1. kole French Open narazila na Kamillu Rachimovovou z Ruska.

„Chtěla jsem dostat v prvním zápase soupeřku, se kterou budu mít šanci vyhrát. Ne jako v Americe a v Austrálii,“ prozradila své přání ještě před losováním Bejlek. „Jsem proto spokojená,“ dodala s vírou mladá tenistka, která na předchozích grandslamech v prvních kolech nestačila na Rusku Ljudmilu Samsonovovou a Barboru Krejčíkovou. A bohužel stejně dopadla i tentokrát, když podlehla hladce 0:6, 3:6.

Prostějovská tenistka přitom v pařížské kvalifikaci postupně vyřadila Arianne Hartonovou, Carol Zhaovou a v rozhodujícím střetnutí také Slovenku Viktorii Hrunčákovou, za svobodna Kužmovou. „Byla jsem o trochu klidnější než soupeřka. Právě to rozhodlo o vítězství. Jinak byl zápas takový zvláštní, hlavně ve druhém setu jsme se pořád brejkovaly. Ale poslední servis jsem udržela,“ uvedla spokojeně Bejlek.

Sedmnáctiletá hráčka se do hlavní soutěže na turnajích velké čtyřky probojovala potřetí v řadě. „Přesně nevím, čím to je. Jsem ráda, že to tak vychází. Na velkých turnajích se umím pořádně namotivovat. Je to i díky mému týmu,“ míní Bejlek.

Díky úspěšné kvalifikaci si tenistka prodloužila pobyt v areálu, kde loni vyhrála juniorskou čtyřhru a ve dvouhře byla v semifinále. „Vzpomínky ožívají. Na každý kurt, kde jsem hrála, nějakou mám. A teď přidám další,“ těšíla se Bejlek.

 

ŽENY

FRENCH OPEN – kvalifikace

Dvouhra – 1. kolo: Bejlek – Hartonová (Francie) 6:7, 6:4, 6:4; B. Fruhvirtová (29) – Ružičová (Srbsko) 3:6, 6:2, 7:6. 2. kolo: Bejlek – Zhaová (Kanada) 6:4, 6:1; B. Fruhvirtová – Von Deichmannová (Lichtenštejnsko) 7:6, 6:1. 3. kolo: Bejlek – Hrunčáková (19-Slovensko) 6:4, 6:4; B. Fruhvirtová – Robbeová (Francie) 6:3, 6:0

1. kolo: Bejlek – Rachimovová (Rusko) 0:6, 3:6; Muchová – Sakkariová (Řecko) 7:6 (5), 7:5