Naprosto výjimečně vstoupila do French Open Karolína Muchová, přestože měla v úvodním kole hodně těžký los. Po vyrovnaném souboji porazila ve dvou setech Řekyni Marii Sakkariovou, nasazenou osmičku. V obou setech přitom musela otáčet výsledek.

„Začátky byly pomalejší, postupně jsem ale hrála agresivněji a hrála míče rychle po odskoku. Z toho se podařilo získat hodně bodů,“ uvedla Muchová, která sice ve druhé sadě za stavu 5:4 neproměnila dva mečboly, koncovku přesto zvládla. „Až na malé drobnosti se zdravotně cítím v pohodě, tomu odpovídá i výsledek,“ těšilo tenistku.

Na skvělé výkony z kvalifikace nedokázala navázat Sára Bejlek v duelu s Ruskou Kamillou Rachimovovou a v souboji získala pouze tři hry. „Zápas se mi nepovedl. Poprvé jsem v hlavní soutěži grandslamu vycítila šanci a nečekaně hodně mě to svázalo. Podle toho to i vypadalo. To ale k tenisu patří, jsem mladá a musím si tím projít,“ hodnotila své vystoupení nadějná tenistka.

 

ŽENY

FRENCH OPEN – kvalifikace

Dvouhra – 1. kolo: Bejlek – Hartonová (Francie) 6:7, 6:4, 6:4; B. Fruhvirtová (29) – Ružičová (Srbsko) 3:6, 6:2, 7:6. 2. kolo: Bejlek – Zhaová (Kanada) 6:4, 6:1; B. Fruhvirtová – Von Deichmannová (Lichtenštejnsko) 7:6, 6:1. 3. kolo: Bejlek – Hrunčáková (19-Slovensko) 6:4, 6:4; B. Fruhvirtová – Robbeová (Francie) 6:3, 6:0

1. kolo: Bejlek – Rachimovová (Rusko) 0:6, 3:6; Muchová – Sakkariová (Řecko) 7:6 (5), 7:5