České tenistky se v základní skupině A finálového turnaje Billie Jean King Cupu utkají s obhájkyněmi vítězství Švýcarkami a stejně jako loni se Spojenými státy americkými. Těžkou skupinu, kterou už před losováním organizátoři soutěže označili za potenciální „skupinu smrti“, určil týmu kapitána Petra Pály los v Londýně.

„Po losování jsem se malinko orosil. Je to velmi těžká skupina. Těžká je ale i pro ostatní soupeře. Ale tak to bylo i před rokem, to se prostě stává,“ uvedl kapitán Pála.

Finálový turnaj se bude hrát 7. až 12. listopadu v Seville. Ze čtyř tříčlenných skupin postoupí vždy vítěz do semifinále. Loni v Glasgow české tenistky porazily ve skupině 2:1 USA i Polsko a v semifinále nestačily na Švýcarsko, které následně po finálové výhře nad Austrálií poprvé v historii tuto týmovou soutěž vyhrálo.

„Půjdeme na obhájkyně vítězství a Američanky, které mají obrovský výběr. Budou nám chtít vrátit loňskou porážku, zatímco my zase prohráli dvakrát po sobě se Švýcarkami. Ideální bude je teď porazit. Každý může porazit každého, těšíme se na dobré zápasy,“ řekl Pála, který si přeje, aby v listopadu byly všechny jeho hráčky především zdravé. „Do Sevilly poletíme s vůlí uspět. Každá holka, která je v týmu, chce získat pohár a udělá pro to maximum. To je pro mě zásadní. Do Sevilly se těším. Už jsme tam hráli Fed Cup a podařilo se tam vyhrát,“ dodal Pála. 

 

Složení skupin pro finálový turnaj BJK Cupu

Skupina A: Švýcarsko, Česko, USA

Skupina B: Austrálie, Kazachstán, Slovinsko

Skupina C: Španělsko, Kanada, Polsko

Skupina D: Francie, Itálie, Německo