V semifinále skončila velká jízda dcery prostějovského rodáka a někdejšího fotbalisty Železáren Josefa Muchy. Karolína na posledním grandslau sezóny došla až do semifinále. Na US Open v boji o postup do závěrečného zápasu ale nestačila na domácí Coco Gauffovou, díky svým výkonům ale poskočila na 8. místo žebříčku WTA a výrazně se přiblížila k premiérovému startu na Turnaji mistryň.

„Postup mezi nejlepší čtyři na grandslamu je určitě úspěch, ale přece jen jsem myslela, že se můžu dostat ještě dál. Tedy až do semifinále, ve kterém jsem to nebyla já. Hlavně na začátku zápasu jsem nebyla na kurtu,“ přiznala Muchová, která se z českých tenistek v New Yorku dostala nejdále.

Ve druhém setu dlouho domácí soupeřce odolávala a v napínavé koncovce odvrátila pět mečbolů. Ten šestý už přinesl Gauffové postup. „Nic jsem nevzdala. Byl to boj až do konce. Jen se špatným koncem,“ posteskla si tenistka, která se výkonem na US Open přiblížila k účasti na Turnaji mistryň v mexickém Cancúnu. „Po pauze mě čekají turnaje v Číně, pokusím se uhrát body, abych se mezi nejlepší osmičku sezóny dostala. Bylo by pěkné si Turnaj mistryň zahrát,“ říká Muchová, která bude také jednou z opor českého výběru na finálovém turnaji BJK Cupu. „Už jsme se s Markétou Vondroušovou bavily, že pokud budeme nominované, uděláme maximum, abychom udělaly úspěch a mohly zvednout tu mísu nad hlavu,“ plánuje osmá hráčka světa.

 

ŽENY

US Open

Dvouhra – 4. kolo: Muchová (10) – Wang Sin-jü (Čína) 6:3, 5:7, 6:1. Čtvrtfinále: Muchová – Cirsteaová (30-Rumunsko) 6:0, 6:3. Semifinále: Muchová – Gauffová (6-USA) 4:6, 5:7.