Druhý titul v sezóně vybojoval prostějovský tenista Vít Kolář. Po úspěchu v italské Veroně triumfoval v rakouském Tullnu. Na stejném challengeru dominoval ve čtyřhře Zdeněk Kolář a zkompletoval tak krásný double zástupců TK Agrofert.

Kopřiva vstoupil do turnaje právě výhrou nad Kolářem a od té doby byl k nezastavení. Během rakouské jízdy vyřadil dva nasazené protivníky a ve finále Sumita Nagala z Indie.

„Hodně mi pomohlo vítězství nad druhým nasazeným Rodionovem v osmifinále. Zvládl jsem těžký zápas, nakopl mě. Pak už jsem se vezl na vlně. Projevilo se to i ve finále. Po zisku první sady jsem věřil, že přijde další šance na brejk. Přesně to se stalo, pak už stačilo zápas dopodávat,“ hodnotil své vystoupení Kopřiva, který se díky získaným bodům vrátil do první světové stopadesátky. „Druhá část sezóny je docela dobrá. Mohlo by to ještě chvíli vydržet,“ přeje si tenista.

Na rychlé vyřazení ve dvouhře rychle zapomněl Zdeněk Kolář v deblu, kde společně se Slovincem Blažem Rolou získal svůj osmnáctý titul ve čtyřhře. Vítězové ve finále porazili pár Matuszewski, Wehnelt po setech 6:4, 4:6, 10:6. Dalibor Svrčina zvládl vstup do turnaje, ve 2. kole ale nestačil na Dimitara Kuzmanova.

 

MUŽI

Tulln

Dvouhra – 1. kolo: Kopřiva – Kolář 6:2, 7:6; Svrčina (7) – Moeller (Německo) 1:6, 6:4, 6:1. 2. kolo: Kopřiva – Rodionov (2-Rakousko) 7:5, 2:6, 6:4; Svrčina – Kuzmanov (Bulharsko) 6:2, 4:6, 2:6. Čtvrtfinále: Kopřiva – Kuzmanov (Bulharsko) 6:1, 6:1. Semifinále: Kopřiva – Marterer (3-Německo) 6:3, 6:3. Finále: Kopřiva – Nagal (Indie) 6:2, 6:4