O třetí postup do finále usiluje Vít Kopřiva na challengeru v rakouském Bad Waltersdorfu. Na duel s domácím Dennisem Novakem určitě do smrti nezapomene. Podle rozpisu se měl hrát v sobotu a kvůli rozmarům počasí byl přeložený na neděli. V náhradním termínu ovšem tenisté odehráli pouhé dva sety, za nerozhodného stavu bylo utkání odloženo až na pondělí 25. října a bude se pokračovat od 11.00 hodin.

Kopřiva v Rakousku navázal na předchozí kvalitní výkony a odklízel z turnaje jednoho soupeře za druhým. Zasekl se až v průběhu dobře rozehraného semifinále. Ve zkrácené hře druhé sady měl totiž hned čtyři mečboly, domácí tenista ale všechny odvrátil a sám proměnil hned první setbol. Pak přišlo přerušení duelu. Na turnaji se představil také Zdeněk Kolář, který v turnaji skončil v osmifinále. 

Bad Waltersdorf – ATP challenger

Dvouhra – 1. kolo: Kopřiva – Pichione (Itálie) 6:4, 3:6, 7:6; Kolář – Sorger (Rakousko) 6:1, 7:5. 2. kolo: Kopřiva – Molleker (Německo) 1:6, 6:4, 4:0 skreč,; Kolář – Choinski (V. Brit.ánie) 6:2, 3:6, 5:7. Čtvrtfinále: Kopřiva – Moeller (Německo) 6:4, 7:5. Semifinále: Kopřiva – Novak (Rakousko) 6:3, 6:7 nedohráno.

Ču-chaj - ATP challenger

Dvouhra – 1. kolo: Svrčina – Li Če (Čína) 6:4, 6:3. 2. kolo: Svrčina – Etcheverry (5-Argentina) 2:6, 3:6