Hodně zajímavý je z pohledu prostějovského tenisu turnaj kategorie Masters v Madridu. Po zdravotních problémech potěšil vítězný návrat Jiřího Lehečky. Výrazně na sebe upozornil také Jakub Menšík, který dokázal vyřadit světovou jedničku Grigora Dimitrova z Bulharska.

Lehečka vstoupil do turnaje díky nasazení až ve 2. kole a beze ztráty podání porazil Hamada Medjedoviče ze Srbska. První sadu získal brejkem v jedenácté hře, o výsledku druhého dějství pak rozhodl rychlý brejk hned z úvodního gemu. „Cítil jsem se dobře, snad to vydrží,“ prohlásil Lehečka.

Po herní pauze na předchozí skvělé výsledky navázal Menšík, který v úvodním utkání přetlačil německého soupeře Yannicka Hanfmanna a vzápětí po třísetové řeži poslal domů turnajovou devítku Dimitrova.

„Chtěl jsem jen odehrát svůj nejlepší zápas v životě, to se povedlo. Vím, že Grigor je v super formě, ukázal to v Miami, v Monte Carlu hrál dobře. Jeho styl hry z něj dělá na antukovém kurtu opravdu těžkého soupeře, vítězství má velkou cenu,“ radoval se po skalpu těžkého soupeře Menšík. „Se svým výkonem jsem velmi spokojený a jsem také rád i za celý svůj tým, protože jsme makali opravdu tvrdě. Doufám, že se mi podaří pokračovat ve stejném duchu,“ plánuje prostějovský tenista.

Do 2. kola se dostal Tomáš Macháč, pak vypadl se čtrnáctým nasazeným Benem Sheltonem ze Spojených států. Vít Kopřiva se do hlavní soutěže nedostal, když prohrál hned v úvodním kole kvalifikace.

 

MUŽI

Madrid

Dvouhra – 1. kolo: Macháč – Ruusuvuori (Fin.) 6:4, 1:6, 6:2, Menšík – Hanfmann (Něm.) 6:4, 7:6, 2. kolo: Lehečka (30) – Medjedovič (Srb.) 7:5, 6:4, Menšík – Dimitrov (9-Bulh.) 6:2, 6:7, 6:3, Macháč – Shelton (14-USA) 0:6, 2:6.

Ostrava

Dvouhra – 1. kolo: Kolář – Bonzi (4-Fr.) 4:6, 6:4, 6:4, Kumstát – Skatov (Kaz.) 1:6, 2:6, 2. kolo: Kolář – Nicod 7:6, 2:1, čtvrtfinále: Kolář – Skatov (Kaz.) bez boje.