V tradici skvěle obsazených exhibičních zápasů budou pokračovat pořadatelé UniCredit Czech Open také v letošním roce. Loni fanoušky okouzlil Tomáš Berdych s Jakubem Menšíkem, tentokrát si to v rámci finálového programu rozdají špičkové smíšené páry. Lucie Šafářová a Tomáš Plekanec vyzvou dvojici Kristýna Plíšková, Jan Koller.

„Bude to pro mě velká čest, protože jsem velký tenisový fanoušek. Věřím, že to bude velká zábava, která se lidem bude líbit, a současně doufám, že Kristýně na kurtu trošku pomůžu,“ těší se do Prostějova Jan Koller, bývalý skvělý fotbalový reprezentant, který nastoupí po boku Kristýny Plíškové. Úspěšná tenistka si dala od tenisu pauzu kvůli mateřství, před sedmi lety se ale dostala na pětatřicáté místo žebříčku WTA.

Na druhé straně bude Lucie Šafářová, jedna z prostějovských legend. Bývalá světová pětka, olympijská medailistka, finalistka Roland Garros nebo čtyřnásobná vítězka Fed Cupu bude hrát po boku manžela Tomáše Plekance, trojnásobného medailisty z hokejových světových šampionátů, který v NHL odehrál 1000 a jeden zápas.

„V Prostějově jsem toho zažila hodně a moc ráda se vrátím tam, kde jsem udělala své první velké krůčky. Sama jsem zvědavá, jak nám to půjde, ale myslím si, že především Tomáš bude vážně dobrý díky rychlým reakcím na síti,“ míní bývalá elitní tenistka Lucie Šafářová.