Druhé kolo bylo pro prostějovské tenisty maximem v kvalifikaci o postup do hlavní soutěže na druhém grandslamu sezóny. Před branami finále zůstal Dalibor Svrčina i Vít Kopřiva. Oba padli po třísetových bitvách.

Kopřiva skončil na raketě Američana Denise Kudly a ani na třetí pokus neprošel do hlavní soutěže. První sadu sice získal ve svůj prospěch, v té druhé ale nevyužil rychlého brejku. „Tam se to nejspíš zlomilo, protože jsem si pak neudržel servis, udělal jsem dvojchybu a dostal jsem ho zpátky do zápasu. Byl jsem na sebe naštvaný, mohl jsem zápas dohrát,“ posteskl si Kopřiva. „Teď se budu připravovat na challenger v Prostějově, na který se hodně těším. Budu konečně doma, zároveň potřebuju potrénovat. Nejbližší plány jsou tak Prostějov a Bratislava,“ naznačil své další plány prostějovský tenista.

Dalibor Svrčina také skončil ve druhém kole kvalifikace, když prohrál s nasazeným Matteem Gigantem z Itálie. Ve třetím setu sice vedl 2:0, pak ale byl duel na několik hodin přerušen kvůli dešti a po návratu na kurt český tenista o náskok brejku přišel. Ve vyrovnaném souboji se Gigantemu povedlo dostat v jedenáctém gemu do vedení a zápas dopodával. 

 

Roland Garros, kvalifikace

Dvouhra – 1. kolo: Kopřiva (19) – Valkusz (Maď.) 6:3, 6:2, Svrčina – Jasika (Austr.) 6:2, 7:5, 2. kolo: Kopřiva – Kudla (USA) 6:3, 3:6, 3:6, Svrčina – Gigante (28-It.) 6:4, 3:6, 5:7.