Hodně zajímavý průběh měly semifinálové zápasy ve dvouhře na prostějovském tenisovém turnaji UniCredit Czech Open. Po zajímavých zápasech se do souboje o titul dostali pouze nenasazení hráči.

Úvodní semifinále UniCredit Czech Open začalo podle papírových předpokladů. Nasazený Argentinec Pedro Cachin získal první tři hry, pak se ale začaly dít velké věci. Jerome Kym ze Švýcarska vyhrál šest her v řadě a celý první set. Po pauze mezi sety se Cachin vrátil na kurt naprosto koncentrovaný. Dvakrát po sobě prorazil Kymův servis a krok se soupeřem srovnal po výsledku 6:1 a vynutil si rozhodující set. V jeho první části si soupeři vzájemně vzali po jednom podání, od stavu 4:4 byl úspěšný pouze Kym a překvapivě postoupil do finále.

„Byl to trošku bláznivý zápas s divokým průběhem. Ale pořád jsem cítil, že mám šanci vyhrát. I proto jsem byl uvolněný a v závěru zvládl rozhodující výměny,“ radoval se Kym.

Nejvýše nasazený Srb Laslo Djere nezačal duel o postup do finále proti Chun-Hsin Tsengovi dobře a rychle prohrával 0:4. Stačil sice snížit na 3:5, z vítězství 6:3 se přesto radoval tenista z Tchaj wanu. Skvěle vstoupil také do druhé sady, v níž vedl už 4:0, turnajová jednička se ale nechtěla smířit s rychlou porážkou a srovnala průběžný výsledek. V deváté hře ale Djere opět neudržel vlastní servis a vzápětí jeho protivník, který v juniorském věku vyhrát tři grandslamové turnaje, střetnutí ukončil.

„Celý týden hraji dobře, v semifinále jsem předvedl zatím nejlepší výkon. Daří se mi v dlouhých výměnách, nedělám chyby. Snad to tak bude pokračovat,“ prohlásil spokojeně Tseng.

Poražený semifinalista byl naopak hodně zklamaný. „V Prostějově jsem byl dvakrát ve finále, přijel jsem s cílem turnaj konečně vyhrát. Semifinále není špatné, ale pro mě je to v tomto okamžiku málo,“ posteskl si Dreje.